dijous, 14 de març del 2024

NEWSLETTER 7

  NEWSLETTER MARÇ  2024


ANIVERSARIS FEBRER I MARÇ:

El Gabriel, la Noa i la Sofía han fet o faran anys en aquests darrers mesos del trimestre (febrer i març). El proper divendres 22, últim dia del segon trimestre, farem una petita festa per celebrar-los i per acomiadar a la nostra alumna de pràctiques, la María i també per acomiadar aquest segon trimestre, ple d'aprenentatges i experiències.

RACONS DE MATEMÀTIQUES:

L'última ronda de racons de matemàtiques ens ha permès treballar:

  • Sentit espacial: En la proposta "el marc de fotos" els alumnes han de situar els objectes d'un menjador ( de joguina) seguint les instruccions dels companys que tenen una fotografia com a model. Els conceptes de dreta, esquerra, davant, darrera... són els emprats en aquesta activitat.
  • Sentit numèric: juguen al parxís amb 2 o 3 daus per tal de potenciar el càlcul mental.
  • Sentit numèric: taulell del 100 i famílies de nombres, per conèixer i situar els nombres de l'1 al 100.
  • Sentit numèric:  "estrelles màgigues", els infants es converteixen en mags creant unes estrelles amb dos nombres. En una cantonada de l'estrella escriuren un número i en el centre el número resultant després de seguir un patró ( de dos en dos, de quatre en quatre...) La magia apareix quan, sense mirar, són capaços d'esbrinar el nombre del centre.
  • Sentit geomètric:. Els conceptes de superfície i perímetre es comencen a treballar a partir dels pentominos, unes figures geomètriques que ens permeten resseguir-les i poder diferenciar, sobre el paper, aquests dos conceptes.
RACONS DE LLENGUA:

En aquesta ronda estem treballant:

  • Comprensions lectores, adaptades als diferents ritmes d'aprenentatge: textos, paraules o frases.
  • Busca l'intrús: els alumnes observen una làmina i han d'escriure quins objectes no pertanyen a la imatge.
  • La palabra secreta: els infants trien una targeta amb imatges, han de pensar quina és la primera lletra de la imatge que veuen; ajuntant cada primera lletra de cada imatge trobaran una paraula. Les targetes estan adaptades als diferents nivells.
  • Blurp el extraterrestre: fem una segona volta a aquest joc.
  • Safates de sal per treballar l'escriptura i direccionalitat dels nombres.
  • Joc Time's up per treballar vocabulari.
  • Classificació de paraules segons el nombres de síl·labes.
  • Joc ABC-duelo de magos, on els alumnes treballen vocabulari.
  • Dictat mut, per treballar l'escriptura de paraules.
Tant en els racons de matemàtiques com en els de llengua graduem la dificultat de les propostes en funció dels diferents ritmes d'aprenentatge dels infants.

PROJECTE ANIMALS A TRAVÉS DE MIRÓ

En breu us compartirem un vídeo explicatiu amb tot el procés que hem portat a terme en el projecte.

CONFERÈNCIES 2024

Aquest mes de març l'hem dedicat a les conferències dels vostres infants. Agrair-vos la col·laboració i dedicació. Hem compartit els vídeos i a les llibretes de vida han enganxat una fotografia i la seva autoavaluació.
Valoreu, molt positivament, l'esforç i la valentia de posar-se davant de tothom a parlar!

TALLER ANGLÈS: ESCAPE ROOM

Dimarts 12 de maç els infants de la comunitat de mitjans van realitzar un escape room en anglès al gimnàs. Dividits en 3 grups, els infants havien de superar petits reptes per obrir una caixa que contenia un líquid que permetia obtenir energia neta i així contribuir a la recuperació del nostre planeta.

Aquí teniu les fotografies

PROPERES DATES IMPORTANTS!

Dimarts dia 19 de març faran la revisió bucodental a l'escola. Recordeu que ens heu de fer arribar l'autorització per tal que es pugui realitzar.

Dissabte 13 d'abril farem una jornada de pati a l'escola i necessitem de la vostra col·laboració per fer algunes tasques i poder oferir més propostes als infants a l'hora del pati.  Aquí us deixem l'enllaç al correu i al qüestionari. 

Dijous 21 de març rebreu, per correu electrònic, l'informe del 2n trimestre en format rúbrica i un document amb els objectius que els vostres fills i filles es van marcar a l'inici del segon trimestre respecte la conversa. Com a escola volem compartir aquests objectius per tal que els coneixeu. A final de curs rebreu també la seva autoavaluació. 

Aquell dia també portaran la llibreta de vida i la carpeta de plàstica. CAL RETORNAR-LES EL DIA 2 D'ABRIL!





  NEWSLETTER 11. EDICIÓ FINAL DE CURS VISITA A LA BIBLIOTECA Dimarts, 11 de juny els infants de 1rB vam visitar la biblioteca de Santa Perpè...