dissabte, 25 de novembre del 2023

NEWSLETTER 5. EDICIÓ SOBRE RODES

 

NEWSLETTER 5

EDICIÓ SOBRE RODES

ESDEVENIMENTS RECENTS:

- Sobre Rodes:
Divendres 24 de novembre l'activitat "Sobre Rodes" que s'organitza des del departament d'educació física va concloure amb els alumnes de 1r.
Aquell dia la pista del pati va ser per a ells, per gaudir d'una estona amb un vehicle de rodes sense motor.
Podeu veure les imatges en el següent vídeo, publicat al web de l'escola.


Cliqueu sobre la imatge


Recordeu que durant el segon i tercer trimestre l'activitat es repetirà, us avisarem amb temps!

- Racons de mates
Hem acabat la segona ronda de racons matemàtics d'aquest trimestre i hem realitzat:

Descomposició amb perles Montessori: Les perles Montessori ajuden als infants a veure la quantitat en la seva globalitat i també permeten el comptatge en aquells alumnes que mostren dificultats en veure aquesta globalitat.
En aquesta proposta hem treballat diferents maneres d'obtenir una quantitat ( descomposició del 10, en alguns casos números més alts i la frase matemàtica de la suma). També treballem la grafia dels nombres.




Torres numèriques i sumes amb policubs: en aquestes dues propostes la suma es treballada amb material manipulatiu. El fet d'ajuntar o apilar els policubs ( peces quadrades que encaixen), ajuden als infants a entendre el concepte de sumar, és a dir, d'ajuntar o apilar per obtenir un total. Aquí també es treballa la grafia dels nombres.



Palets i Castle Logic: la proposta de palets fomenta l'organització espaial en "reproduir" figures formades amb pals de diferents colors i formes.
La proposta de Castle Logic, treballa la lògica en haver de col·locar les peces d'una manera determinada per superar un repte plantejat. Les peces s'assemblen però no són iguals.


https://shop.youarerizomas.org/390-thickbox_default/castle-logix-smart-games.jpg

En les properes sessions de racons ,fins a finalitzar el trimestre, ens focalitzarem en el comptatge fins a 20, descomposició de nombres (unitats i desenes) i l'algoritme de la suma.

Recordeu que el proper 11 de desembre, a les 15:00, s'organitza el "Café de les 15", on mestres de l'escola us parlaran de com ensenyem les matemàtiques amb material manipulatiu.

- Racons de llengua:
En els racons de llengua els dos grups de primer estan barrejats i som tres mestres, els quals oferim tres propostes cadascú, enfocades a la consciència fonològica, la lectura i escriptura i el grafisme.
En aquesta ronda les propostes són:

La lletra que falta: els alumnes completen les paraules amb les lletres que falten i les copien en un paper.
El codi secret: a través de la descodificació d'un codi associat a lletres, els infants formen paraules que escriuen en un full de registre.
Bingo de rimas: proposta en castellà per treballar la consciència fonològica amb paraules que rimen.

Frases boges: els infants formen frases a partir d'uns daus amb paraules  que corresponen a diferents categories gramaticals. Aquestes frases s'escriuen també en un full de registre.

Safates de sal: els alumnes escriuen lletres i números en aquesta proposta per tal de treballar el grafisme.

Memory de tardor: treballem vocabulari de l'estació de l'any en la qual estem, reforcem la memòria i treballem l'escriptura en traslladar al paper les seves respostes.

També realitzem la proposta de lletres de plastilina, per treballar la força a les mans i el reconeixement de lletres i repetim el joc ABCDRing, on practiquen lletres, sons i vocabulari

Us recordem que a finals de gener podeu venir a veure una sessió de racons de llengua. Teniu compartida una graella on apuntar-vos si esteu interessats.



PROPERAMENT:
Divendres 1 de desembre començarem el nostre calendari d'advent amb propostes i dinàmiques variades  i també celebrarem els aniversaris del mes de novembre.
6, 7 i 8 de desembre, l'escola romandrà tancada.

RECOMANACIONS:
Hem demanat en préstec llibres de la biblioteca sobre el cos humà, us animem a visitar la biblioteca de Santa Perpètua, a fer socis als vostres fills i filles i a començar a gaudir de les activitats i préstec dels llibres.
Alguns infants han començat a iniciar-se en la lectura i cal que els anem acompanyant entre tots, casa i escola, en aquest procés que inicien.


divendres, 3 de novembre del 2023

NEWSLETTER 4. EDICIÓ ESPECIAL PANELLETS!

NEWSLETTER 4 

EDICIÓ ESPECIAL PANELLETS

ESDEVENIMENTS RECENTS:

- Eleccions al consell d'infants de l'escola:
Després de fer campanya electoral els dies 16 i 17 d'octubre els alumnes de 1rB van votar per un delegat i un sots delegat. 
Els resultats van donar com a guanyadora de les nostres eleccions a l'Adriana Tejero, la sots delegada és la Lucía Vázquez i el Darío Salmerón, tercer candidat, quedarà en reserva per si algun dia alguna de les representants no hi és.



Més fotos aquí

- Projecte: "Com funciona el cos?" 
Des de fa unes setmanes a l'aula parlem sobre el cos i de com funciona. 
La idea del projecte va sorgir de l'Alan, qui va comentar: "- Si el cervell no funciona, mors". En preguntar pel cor, la resposta va ser semblant: "-Si el cor no et funciona, també mors". A partir d'aquí van sorgir paraules relacionades i certs coneixements sobre el tema: ossos, venes, pulmons... i des d'aleshores ens hem endinsat en aquest tema.




Més fotos aquí

- Festa de tardor i panellets:
Dimarts 31 d'octubre vam celebrar la festa de la tardor amb panellets i balls.
Gràcies a les famílies col·laboradores que van venir a donar un cop de mà. Recordeu que cal avisar-nos amb antelació, en cas de necessitar famílies voluntàries, per organitzar-nos de la millor manera possible.
 Per la tarda vam celebrar els aniversaris del Darío, l'Adriana, el Bruno Fernández i l'Axel. 
Gràcies famílies per col·laborar amb el fruit de tardor decorat!





Més fotos aquí
Vídeo ball aquí

PROPERAMENT:
Recordeu, TOTS ELS DILLUNS, carilló i carpeta de música.
24 de Novembre "SOBRE RODES", us avisarem una setmana abans via mail.
Cada quinze dies, els divendres, fem dinàmiques de grup amb la Carol, en portem dues!





  NEWSLETTER 11. EDICIÓ FINAL DE CURS VISITA A LA BIBLIOTECA Dimarts, 11 de juny els infants de 1rB vam visitar la biblioteca de Santa Perpè...