dilluns, 29 de novembre del 2021

A P4B FEM D'INVESTIGADORS!






Els infants de P4B hem fet d'investigadors per diferents espais de la nostra escola i ens hem adonat que el nostre entorn està ple de figures i formes geomètriques. 



Amb l'acompanyament de les mestres hem anat buscant tot allò que fos quadrat, circular, triangular o rectangular i ens hem adonat que l'escola està plena d'aquestes formes!








Hem anat per diferents passadissos de l'escola, per l'entrada, el pati dels grans ...








Els coixins tenen forma quadrada!

 



A la càpsula del temps que tenim a l'entrada també hem vist una forma geomètrica!






Aquest coixí té forma rodona!





 


Hem mirat al sostre i hem trobat cercles molt grans!







 En el mural de la paret hi ha rodones.


Al terra hem trobat moltíssims quadrats!



 A les reixes també hi ha quadrats!



Aquest mocador té forma quadrada!








També hem classificat tots els materials que havíem portat de casa amb alguna d'aquestes formes i les fotografies on alguns alumnes mostraven les figures que havien trobat en situacions de la vida quotidiana.




dijous, 11 de novembre del 2021

LA CUCA DE LLUM

 Ahir vam gaudir de l'obra de teatre "La Cuca Llum" una obra d'ombres que va venir a fer-nos el personal del Museu del Cinema de Girona.

L'Helena ens va explicar que antigament no existien les pantalles ni els cinemes i les pel·lícules que es feien eren a partir d'ombres.

Vam conèixer a la Cuca Lluca i entre totes i tots la vam ajudar a trobar a les seves amigues! Després vam fer la nostra cuca de llum, vam estar jugant amb la Cuca Lluca i ens la vam emportar a casa!

Us han explicat què és una Cuca de Llum?




dimarts, 9 de novembre del 2021

Mil i una històries

Una de les propostes del racó de llengua, es diu "Mil i una històries" allà coincideixen uns 2-3 infants i a partir del material que troben; nins, peces soltes, construccions, animals... creen una història que després comparteixen i expliquen a la resta de companys i companyes. A part de fer un treball de la parla, fomentem la imaginació i de forma inconscient gaudint del que estem fem exposem i parlem davant dels altres.


Avui han sorgit tres històries molt diferents: "La Caputxeta vermella", "El llop i els tres porquets" i " Pluja de mandonguilles" aquesta última amb música i tot.

Ens ho hem passat d'allò més bé escoltant les històries dels nostres companys i de la nostra companya!











divendres, 5 de novembre del 2021

ACTIVITATS DE TARDOR

 

A més d'aprendre els noms dels diferents fruits i elements de la tardor, aprofitem i reforcem la grafia- quantitat dels diferents nombres.

Feu click a sobre de la imatge per poder veure més fotografies.






RACÓ DE LLENGUA

 Un dels pilars d'aprenentatge de la nostra escola són els racons de llengua i el matemàtic. Aquí podeu veure algunes de les propostes que duem a terme a l'aula del racó de llengua. Comencem a treballar i a preparar els nostres ditets per tal que aquests agafin força fent activitats de motricitat fina, jocs d'equilibri, precisió... També comencem a presentar algunes lletres, el seu so, confegim algunes paraules, noms de companyes i companys de classe..

Ens ho passem d'allò més bé! 








JA TENIM BLOG!

Hola famílies!

Aquest és el blog dels nens i nenes de P4 B, la classe de l'Alfàbrega. Aquí podreu veure algunes de les activitats que anem fent al llarg del curs.







  NEWSLETTER 11. EDICIÓ FINAL DE CURS VISITA A LA BIBLIOTECA Dimarts, 11 de juny els infants de 1rB vam visitar la biblioteca de Santa Perpè...